Primăria Dumbrăvița județul Timiș

Cultură

Mihai Eminescu, omagiat la Dumbrăvița

 

Ziua Culturii Naționale, care se celebrează în fiecare an, în data de 15 ianuarie a fost sărbătorit[ la Dumbrăvița prin acțiunile intreprinse de elevii și profesorii Școlii Gimnaziale din localitate.

Tot în data de 15 ianuarie se împlinesc 169 de ani de la nașterea celui mai mare poet al literaturii române Mihai Eminescu.  

Elevii din clasele a-VII-a și a-VIII-a, împreună cu profesoarele de limba română, Luca Violina și Popi Miruna au depus coroane omagiale la grupul statuar din fața școlii, constituit din busturile scriitorilor : Mihai Eminescu, Petőfi Sándor și Ioan Slavici.

La eveniment a fost prezentă doamna Ildikó Dénes – directoarea adjunctă a școlii, împreună cu elevii de la secția maghiară.

Din partea Bisericii Ortodoxe a participat părintele Adrian Nicola, care este și directorul Școlii Gimnaziale Dumbrăvița.

După festivitatea de depunerea a coroanelor, elevii s-au adunat în sala de festivități a școlii, unde au urmărit o prezentare în Power-Point despre viața poetului Mihai Eminescu, după care au participat la un concurs de cultură generală cu aceeași temă.

De asemenea, elevii au recitat, versuri din poeziile lui Mihai Eminescu pe acordurile muzicii regretaților artiști, soții Aldea-Teodorovici.