Primăria Dumbrăvița județul Timiș

Adina Diaconu, campioană europeană de tineret!

Adina Diaconu, campioană europeană de tineret!

A 13-a medalie de aur din carieră

Adina Diaconu a devenit în premieră, campioană europeană sub 21 ani. Românca a spulberat-o în finala competiției de la Gondomar, Portugalia (7-10 martie 2019), pe rusoaica Maria Malanina, scor 4-0 (13-11, 11-6, 11-9, 11-7).

Este a 13-a medalie de aur din carieră la nivel juvenil pentru jucătoarea de 19 ani. 

Adina Diaconu a jucat în lotul de aur al comunei Dumbrăvița, cand 4 ani consecutiv, ACS Dumbrăvita a fost Campioană în Superliga României.

În iunie 2017, în urma desfăşurării unei ședinţe extraordinare a Consiliul Local Dumbrăviţa a acordat două titluri de cetăţean de onoare, în premieră absolută în istoria acestei localităţi, pentru jucătoarea Adina Diaconu și antrenoarea Nicoleta Husar. Adina Diaconu a fost prima care a primit diploma cu titlul de cetăţean de onoare al Dumbrăviţei, care i-a fost înmânată cu multă emoţie de către primarul Victor Malac.

Federația internațională i-a dedicat un amplu articol pe site-ul oficial. „3 nivele completate, doar unul în plus de rezolvat!", a subtitrat forul mondial.

"Rezultatul din finală nu spune aproape nimic, dar a trebuit să lupt pentru fiecare punct. Sunt foarte fericită, jocul mi-a mers foarte bine de la începutul Campionatului European. Am simțit că sunt într-o formă foarte bună și că e anul meu. Sunt bucuroasă că am reușit să îmi dovedesc mie că după juniorat pot avea rezultate și la tineret și senioare. Mă voi pregăti cât pot de bine pentru Olimpiada de la Tokyo, visul meu", a afirmat la cald Adina Diaconu.

România a mai obținut alte două medalii de bronz la Europenele de Tineret, prin Rareș Șipoș și Tania Plăian în probele de simplu. Pentru primul este a doua medalie consecutivă la Europenele de Tineret. Șipoș a pierdut dramatic semifinala cu viitorul campion, grecul Ioannis Sgouropoulos (11-7, 5-11, 6-11, 4-11, 15-13, 12-10, 9-11).

 

Constantin Nicolae