Primăria Dumbrăvița județul Timiș

Atelier de educație medicală pentru copiii din Dumbrăvița

Atelier de educație medicală pentru copiii din Dumbrăvița

  

 

      Joi 6 iunie 2019, în cadrul Centrului de zi pentru îngrijirea copiilor Dumbrăvița s-a desfășurat un atelier de educație medicală, oferit de voluntarii de la Crucea Roșie Timișoara, susținut de dr. Diana Brânzei.

Medic primar în medicină de urgență, dumbrăvițeanca Diana Brânzei colaborează cu Crucea Roșie în acțiuni de voluntariat pentru a promova măsurile de prim ajutor în instituțiile de învățământ din județul Timiș.

La atelierul de educație medicală desfășurat astăzi, copiii de la Centrul de zi, alături de 50 de elevi ai Școlii Gimnaziale Dumbrăvița, au putut afla și experimenta personal, cum se acordă măsurile de prim ajutor.

La finalul prezentării, copiii au primit 150 de pachete cu cadouri pregătite de organizatori.

În această acțiune s-a implicat și domnul Ionel Samfira, membru în Consiliul Local Dumbrăvița, dar de această dată a participat la eveniment în calitate de profesorul universitar, reprezentant al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara. 

Totodată, pe acestă cale am fost informați de către cei de la U.S.A.M.V.T că în viitorul apropiat vor fi organizate o serie de acțiuni de informare a copiilor, care se vor desfășura în parteneriat cu Centrului de zi pentru îngrijirea copiilor Dumbrăvița.

 Acestea vor fi coordonate de biolog Silvia Prunar, la Stațiunea Tinerilor Naționaliști din Timișoara, unde cei mici vor avea ocazia să participe practic și să vadă cum se realizează insectarele și ierbarele și cum se sădesc răsadurile în ghivece.