Primăria Dumbrăvița județul Timiș

Înalțarea Domnului și Ziua Eroilor, celebrate azi la Dumbrăvița

Înalțarea Domnului și Ziua Eroilor, celebrate azi la Dumbrăvița

     

 

Creştinii ortodocși sărbătoresc astăzi 6 iunie 2019, Înălţarea Domnului, cunoscută şi ca Ispasul sau Paştele Cailor, ultima zi în care se pot înroşi ouă până la Paştele viitor, și în care se taie mieii. Totodată, astăzi se celebrează și Ziua Eroilor.

În toate bisericile se fac slujbe de pomenire ale eroilor, aşa cum se întâmplă de 96 de ani, de când la Înălţarea Domnului se sărbătoreşte şi Ziua Eroilor.

La fel s-a întâmplat și astăzi la Biserica Ortodoxă „ Sfântul Vasile cel Mare” din Dumbrăvița, unde preoții Achim Vasile Baboș și Adrian Nicola au oficiat o slujbă de pomenire, în cinstea eroilor neamului românesc.

Alături de enoriașii din comună, la acest eveniment special au luat parte și elevii de la Școala Gimnazială Dumbrăvița, cărora părintele Achim Vasile Baboș le-a ținut o frumoasă predică despre credința creștină și o lecție de istorie, totodată.

Copiii claselor a IV-a, îndrumați de învățătoarele școlii noastre, au recitat poezii și au cântat cu talent și patos cântece patriotice, care au încântat toată audiența prezentă la eveniment.

La slujbă au participat și oficialitățile locale, în frunte cu primarul Victor Malac și viceprimarul Arpad Miklos, iar la final copiii au primit prăjituri și ouă roșii.