Primăria Dumbrăvița județul Timiș

Sfințirea bisericii cu hramul „Sfântul M. Mucenic Gheorghe”.

 

 

                                      

   Sfințirea bisericii cu hramul

     „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”

 

      De obicei, la intrarea într-o casă, într-o localitate sau într-un oraș ești întâmpinat cu un „Bunvenit !”

      La intrarea în Dumbrăvița binecuvântarea este dată de Biserica Ortodoxă cu hramul „Sfântul M. Mucenic Gheorghe”.

      Se zice că fiecare lucru a fost orânduit să fie așa.

      Capela de lemn, construită în stil maramureșean în 2010, a fost ridicată cu sprijinul enoriașilor și al autorităților locale și este păstorită de preotul paroh Adrian Crașovan.

       Aici au fost săvârșite sfintele slujbe până la ridicarea în apropiere, a unui lăcaș mai încăpător. Lăcașul a început să se înalțe cu ziduri trainice și acoperiș ocrotitor.

       Lucrările edilitare din zonă și cele de lărgire a drumului la patru benzi, au schimbat fața comunei și au grăbit lucrurile și în ceea ce privește biserica de lemn ce ne dă binețe.

       În imediata vecinătate s-au construit magazine, s-au creat parcări, accese, astfel încât a trebuit să se facă o sistematizare care afectează și biserica ortodoxă.

       Astfel, lângă biserica în construcție s-a construit o bisericuță, cu terasă și pridvor asemănătoare primului așezământ. Aici se vor săvârși slujbele religioase până la finalizarea construcției noii biserici. Capela de lemn în care s-au ținut slujbe timp de 8 ani, se va reloca în alte locuri cu oameni și pentru oameni.

       Cum se apropie sărbătorile pascale, noua bisericuță a trebuit sa fie pregătită și sfințită pentru slujbele ce se vor ține aici o perioadă.

       Vineri seara, pe data de 19 aprilie, credincioșii veniți ca de obicei în număr mare, au participat la slujba de sfințire la care a venit însuși ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, cunoscut ca un susținător și întemeietor de biserici.

      A fost primit de primarul localității, domnul Victor Malac, de toți preoții ortodocși care slujesc la Dumbrăvița și de întreaga adunare.

      În ajunul sfântului praznic al Floriilor, Înalt Prea Sfinția Sa Ioan a transmis tuturor celor prezenți mesajul de încurajare și mulțumire pentru strădania de a dura noi așezăminte bisericești.

      Este o dovadă de implicare și credință în lucruri trainice, a autorităților locale și a credincioșilor dumbrăvițeni pe care i-a asigurat de sprijin în tot ce intreprind.

      Primarul Victor Malac a comunicat susținerea și sprijinul neprecupețit în construirea bisericii, precum și stadiul lucrărilor de pe domeniul public, ritmul impus de finalizare a acestora, până la Sfintele Paști.

 

 

Constantin Nicolae