Primăria Dumbrăvița județul Timiș

SZENTES (Ungaria)

 

Szentes din judeţul Csongrad, oras cu aspect tineresc de 30.000 de locuitori, situat pe malul râului Tisa este  al treilea cel mai populat  oraş  al judeţului.

Parcurile aranjate, piscinele si de sport,baia termala cu spa  ofera oportunităţi de relaxare pentru tineri şi persoanele în vârstă, muzeul şi galeria de arta deasemenea aşteaptă să fie explorate.

In parcul Széchenyi  piscine, tobogane cu apă, saune, bai jacuzzi, spa-uri, terenuri de tenis şi locuri de joacă aşteaptă intr-un mediu plăcut de pădure pe cei care caută o vacanţă activă fie ei tineri ori familii. Linistea din crâng, fântânile Kurca, apa ofera o recreere placuta pentru oricine. Recuperarea este oferită de baia termala  turceasca cu  apă  alcalină pe bază de carbonat de hidrogen. Relaxarea de dupa tratamente este asigurata de un spital modern, bine echipat.

Situarea apropiata  a râurilor Tisa, Kurca şi Koros  pe langa ciclism si echitatie  permite vizitatorilor  explorarea regiunii si pe calea apelor.

Râurile bogate în peşte si lacurile asteapta amatorii de pescuit.

Iubitorii de natura pot admira in Parcul National Koros-Maros,flora si fauna rara, protejata a câmpiei.

Mancarea traditionala simpla a bucatariei din Szentes, cu arome si condimente unice ofera  experienţa culinara deosebita. Pensiuni cochete, confortabile asigura un sejur relaxat.Vizitatorul poate găsi in satele usor accesibile din jurul orasului pe langa agro-turism obiective istorice: curii, castele, monumente .Experienţa personală este hotoratoare. Trebuie sa vizitati orasul cu acesti oameni cu inima deschisă şi primitoare!

Structura economică a orasului s-a schimbat dupa 1990.